Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.12.2020

Gheretele amplasate în parcuri, pe durata sezonului estival 2020 în municipiul Chișinău vor fi evacuate

Gheretele amplasate în parcuri, pe durata sezonului estival 2020 în municipiul Chișinău vor fi evacuate

Primăria municipiului Chișinău informează că operatorii de comerț ambulant stradal în parcurile și scuarurile capitalei, care nu dispun de scheme de amplasare, conform noului regulament de comerț, urmează să-și evacueze gheretele cu băuturi răcoritoare, înghețată și produse de patiserie din zonele de agrement, odată cu finalizarea sezonului estival 2020, pentru respectiva formă de activitate.

De asemenea, preturile de sector urmează să notifice agenții economici care trebuie să asigure evacuarea unității de comerț ambulant, odată cu expirarea termenului prevăzut în autorizația de amplasare, în caz contrar acestea riscă să fie evacuate forțat.

Viceprimarul capitalei, Inga Ionesii, a făcut precizări în acest sens, luni în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei, ca urmare a semnalării unui număr mare de gherete care activează cu încălcarea prevederilor dispoziției nr. 304-d din 26 iunie 2020 „Cu privire la desfășurarea comerțului ambulant stradal în perioada sezonului estival - 2020 în municipiul Chișinău".

„Până la sfârșitul săptămânii curente toate gheretele instalate în zonele de agrement, pentru care la data de 31 octombrie, curent, a expirat termenul de amplasare, urmează să fie evacuate. Astfel, pretorii de sector trebuie să asigure respectarea prevederilor legale și să facă ordine în sectoarele gestionate", a precizat viceprimarul capitalei.

E de menționat că, în prezent, sunt în proces de definitivare contractele ce urmează a fi încheiate dintre municipalitate și agenții economici, care și-au adjudecat locurile pentru amplasarea gheretelor în urma licitațiilor din 2 și 9 decembrie a.c.

Cea de-a treia licitație pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău va avea loc pe 15 ianuarie 2021, ora 10:00, în Sala de ședințe a Preturii sectorului Centru, (str. Bulgară, 43).

În cadrul primelor 2 licitaţii deschise pentru dreptul de amplasare a unităților de comerț ambulant în sectoarele capitalei, bugetul Primăriei Chişinău urmează să încaseze peste 50 milioane de lei. Sursele financiare vor fi redirecţionate pentru proiectele de infrastructură din capitală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus