Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.12.2020

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit cu Președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit cu Președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Președintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse, Veaceslav Volodin.

În cadrul întrevederii au fost puse în discuție aspecte legate de dezvoltarea în continuare a cooperării moldo-ruse, inclusiv în domeniul parlamentar.

Președintele Parlamentului a reiterat, și cu acest prilej, interesul pentru consolidarea raporturilor dintre Legislativul Republicii Moldova și Adunarea Federală a Federației Ruse – atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor interparlamentare regionale și internaționale.

De asemenea, a fost reconfirmată importanța păstrării și consolidării bunelor relații de prietenie și colaborare strategică dintre Moldova și Rusia.

„Relațiile dintre țările noastre, tradițiile de prietenie, legăturile economice și umanitare – toate acestea nu s-au dezvoltat peste noapte, este important să menținem și să valorificăm acest avantaj prețios”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

Speakerul s-a referit la modificările legislative operate recent de deputați, care au făcut posibilă reluarea retransmiterii canalelor de informații rusești pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, Zinaida Greceanîi a relevat despre adoptarea Legii privind statutul limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică în Moldova.

Președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a menționat că acest fapt este important pentru interacțiunea economică, culturală și socială dintre țările noastre.

”Dialogul cu colegii noștri din Moldova este foarte important. Avem o istorie comună cu dvs., ne înțelegem bine. Este imposibil să dezvolți relații fără pași unul față de celălalt. Plecăm de la premisa că relațiile ar trebui să se bazeze pe principiile deschiderii, dialogului, respectului reciproc și lipsei standardelor duble”, a spus Veaceslav Volodin.

Președintele Dumei de Stat a subliniat că această decizie este în primul rând în interesul cetățenilor Moldovei. „Este o șansă pentru cetățenii moldoveni să se realizeze, să facă studii în Federația Rusă, să se familiarizeze cu patrimoniul cultural. Dar acest lucru este important și pentru Federația Rusă, pentru că vom putea dezvolta mai eficient relațiile noastre în domeniile  economiei, culturii, educației”, a adăugat Veaceslav Volodin.

Președintele Dumei de Stat a subliniat, de asemenea, importanța păstrării memoriei istorice comune a țărilor noastre – memoria Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

În altă ordine de idei, interlocutorii au discutat despre finalizarea negocierilor asupra proiectului Acordului între Republica Moldova și Federația Rusă privind securitatea socială, urmând să fie semnat Aranjamentul Administrativ privind aplicarea acestuia între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și Ministerul Muncii și Protecției Sociale al Federației Ruse.

La întrevedere a participat ex-Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus