Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.12.2020

Premierul Ion Chicu a anunțat demisia Guvernului

Premierul Ion Chicu a anunțat demisia Guvernului

Ion Chicu a anunțat astăzi demisia sa din funcția de prim-ministru și, implicit a Guvernului, în scopul declanșării alegerilor parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă, după ședința comună cu președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon și cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Ion Chicu a solicitat o dicuție și cu președintele ales, Maia Sandu.

„Este un obiectiv pe care toți l-am declarat prioritar pentru a readuce la normalitate țara și ca să permitem societății noastre să soluționeze problemele și să se dezvolte în continuare. Sunt doar două căi legale de a declanșa dizolvarea Parlamentului și alegerile parlamentare anticipate, una este demisia Guvernului. În aceste condiții, eu am propus de a veni astăzi cu decizia de demisie a prim-ministrului, respectiv, și a Guvernului Republicii Moldova. Astfel, încât, această procedură să poată fi lansată cât mai curând posibil”, a spus Ion Chicu.

Prim-ministrul a precizat că la ședința de ieri a Guvernului au fost aprobate proeictele necesare pentru ca țara, începând de la 1 ianuarie 2021, să poată funcționa normal, să fie implementate legile bugetare anuale, dar și politica bugetar fiscală: „ne-am îngrijit ca odată cu aceste hotărâri de guvern să nu fie probleme în continuare în finanțarea necesităților și cheltuielilor primordiale ale statului Republica Moldova. Odată cu aprobarea acestor prioecte, mașina sistemului de stat va putea funcționa, vor putea fi achitate salarii, pensii, plăți sociale, etc”.

Ion Chicu a exprimat încrederea că astăzi va avea o întrevedere și cu președintele ales, pentru a discuta activitatea în continuare a Guvernului în exercițiu, astfel încât să poată fi asigurată funcționarea instituțiilor statului și a țării, în genera, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus