Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.12.2020

Republica Moldova și România urmează să semneze un Acord privind recunoașterea reciprocă a diplomelor de studii

Republica Moldova și România urmează să semneze un Acord privind recunoașterea reciprocă a diplomelor de studii

Cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor pentru semnarea Асоrdului întrе Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Rоmâniеi privind rесunоаștеrеа rесiрrосă а diplomelor, certificatelor și titlurilоr științifice și științifico-didactice.

În cadrul înțelegerii vor fi stabilite tipurile actelor de studii, de la toate nivelurile de învățământ, care se recunosc reciproc – începând cu actele de studii din învățământ general şi terminând cu titlurile ştiinţifice şi ştiinţifico-didactice.

Totodată va fi reglementat procesul de recunoaştere reciprocă a actelor de studii din învățământul superior, obţinute anterior adoptării Procesului de la Bologna. Vor fi recunoscute reciproc și diplomele de Bacalaureat, iar atestatul cu studii medii cu durata de 11 ani din Republica Moldova va fi recunoscut cu diplomă de Bacalaureat din România.

Diplomele de studii superioare (licență și master), eliberate de instituțiile de învățământ din ambele state vor fi autorizate reciproc, inclusiv durata de studii, numărul de credite acumulate, domeniul de studiu etc.

Acordul se încheie pe o perioadă de 5 ani și se prelungește automat pe perioade de câte un an, dacă niciuna dintre părți nu va notifica intenția de a-l denunța, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus