Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.12.2020

Igor Dodon a promulgat Legea bugetului de stat şi politica fiscală şi vamală pentru 2021

Igor Dodon a promulgat Legea bugetului de stat şi politica fiscală şi vamală pentru 2021

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a promulgat Legea cu privire la Bugetul de Stat pentru anul 2021 și Legea cu privire la modificarea unor acte normative (politica bugetar-fiscală și vamală).

Șeful statului a specificat că principalele prevederi ale Legii bugetului pe anul 2021, se referă la susținerea mediului de afaceri, politicii salarizării, ocrotirii sănătății și politicilor sociale.

„Potrivit Legii, va continua subvenționarea locurilor de muncă, subvenționarea dobânzilor la creditele contractate de la băncile comerciale de către agenții economici, acordarea creditelor în condiții preferențiale întreprinderilor mici și mijlocii, rambursarea TVA în contul achitării impozitelor salariale, pentru agenții economici din agricultură care au suferit în urma calamităților naturale”, a menționat Președintele țării.

De asemenea, Igor Dodon a subliniat că au fost prevăzuți bani pentru construcția drumurilor în localități, a apeductelor în sate, pentru reparația acoperișurilor la școli, grădinițe, la spitale.

Șeful statului a remarcat că sunt prevăzute acțiuni de susținere a angajaților din sectorul bugetar, precum și a personalului medical, prin punerea în aplicare a următoarei etape de majorare a salariilor cu 30%, de la 1 ianuarie 2021.

Prima majorare a salariilor cu 30% a avut loc la 1 septembrie curent, cea de-a doua majorare, cu 30 la sută - la 1 ianuarie 2021, iar la rectificarea bugetului în vara viitoare, urmează să fie bugetată o nouă majorare a salariilor pentru personalul medical, de încă 40 la sută, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus