Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.12.2020

Proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 a fost aprobat în cea de-a doua lectură

Proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 a fost aprobat în cea de-a doua lectură

Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021 a fost votat, astăzi, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, în lectura a doua, cu 56 de voturi.

În urma examinării tuturor amendamentelor, deputații au aprobat veniturile bugetului de stat la nivelul de 41,415 miliarde de lei, în creștere cu 4,2 miliarde lei (11,3%) față de bugetul de stat aprobat pentru anul 2020. Majorarea veniturilor se datorează sporirii încasărilor din impozite și taxe și intrărilor de granturi.

Cheltuielile bugetului de stat reprezintă, conform proiectului, 55,399 miliarde de lei, înregistrând o creștere cu 2,2 miliarde de lei (4,1%) față de bugetul de stat aprobat în 2020. Cheltuielile bugetului de stat sunt determinate de obiectivele Politicii bugetare pe termen mediu.

Soldul (deficitul) bugetar se estimează la 13,984 miliarde de lei. Sursele de finanțare a deficitului vor constitui atât cele interne (procurarea cotei părți în capitalul social, mijloace din vânzarea proprietății publice de stat și a activelor băncilor aflate în procedură de lichidare, emisiuni și răscumpărarea valorilor mobiliare de stat, etc.), cât și surse externe.

Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021 a fost elaborat de Guvern ținând cont de impactul  pandemiei COVID-19 și al calamităților naturale din anul 2020 asupra economiei naționale și populației.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus