Trimite e-mail | Printeaza
IT
16.12.2020

Legea comunicațiilor electronice a fost ajustată la cadrul legislativ al Uniunii Europene

Legea comunicațiilor electronice a fost ajustată la cadrul legislativ al Uniunii Europene

Parlamentul a aprobat, astăzi, proiectul de modificare a acesteia, în lectura finală. Proiectul a fost elaborat în scopul creării cadrului normativ favorabil dezvoltării tehnologiilor avansate în domeniul comunicațiilor electronice și tehnologiei informației. Acesta prevede garantarea funcționării continue a ecosistemului de Internet, precum și protejării drepturilor utilizatorilor finali de a accesa și de a distribui informații și conținut și de a utiliza și a pune la dispoziție aplicații și servicii fără discriminare.

Adoptarea și implementarea proiectului de lege va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor de acces la Internet, va spori concurența între furnizorii acestor servicii și va asigura accesul utilizatorilor finali la toată gama de conținut, aplicații și servicii, disponibilă printr-o conexiune Internet la nivelul tehnologic actual, eliminând orice practici ilegale de gestionare a traficului care blochează sau încetinesc anumite aplicații sau servicii.

Totodată, cadrul legal nou va stimula dezvoltarea serviciilor electronice și exportul a astfel de servicii și soft-urilor, se arată în nota informativă la proiect, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus