Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
15.12.2020

Procesul de încheiere a contractelor de acordare a asistenței medicale de către CNAM cu prestatorii de servicii medicale va deveni mai transparent

Procesul de încheiere a contractelor de acordare a asistenței medicale de către CNAM cu prestatorii de servicii medicale va deveni mai transparent

Procesul de încheiere a contractelor de acordare a asistenței medicale (de prestare a serviciilor medicale) de către Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) cu prestatorii de servicii medicale va deveni mai transparent.

Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul de modificare și completare a Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistentă medicală.

Potrivit modificărilor, CNAM va încheia contracte de acordare a asistentei medicale cu prestatorii de servicii medicale desemnați atât în baza criteriilor de eligibilitate cât și a criteriilor de contractare a prestatorilor de asistență medicală în cadrul sistemului asigurării obligatorii de asistență medicală.

Guvernul va elabora criterii de eligibilitate clare și transparente pentru toți prestatorii medicali.

De asemenea, proiectul stipulează că prestatorul de servicii medicale nu are dreptul să perceapă de la persoana asigurată, sub orice formă, careva plăti suplimentare pentru serviciile medicale acordate în baza contractului de acordare a asistenței medicale.

Proiectul de lege urmează a fi dezbătut de deputați în cadrul ședinței plenare a Legislativului, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus