Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.12.2020

Executivul a aprobat redistribuirea a 145,5 milioane de lei pentru achitarea premiilor anuale bugetarilor pentru anul 2019

Executivul a aprobat redistribuirea a 145,5 milioane de lei pentru achitarea premiilor anuale bugetarilor pentru anul 2019

În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului a fost aprobată repartizarea și redistribuirea unor alocații prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2020. Suma totală a mijloacelor repartizate constituie cca 145,5 milioane de lei, în scopul acordării premiului anual personalului din unităţile bugetare pentru rezultatele activităţii în anul 2019.

În acest scop, pentru autoritățile publice centrale se redistribuie 117, 1 milioane de lei, iar către bugetele locale se transferă cca 28,4 milioane de lei. Mijloacele financiare sunt acoperite din alocațiile prevăzute în bugetul de stat pentru implementarea sistemului unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Totodată, pentru a asigura achitarea premiului anual bugetarilor pentru rezultatele activităţii în anul 2019 se prevăd resurse financiare suplimentare, pentru 19 autorități publice centrale, în sumă totală de 520 milioane de lei.

”Banii sunt necesari pentru achitarea premiului anual pentru rezultatele anului 2019. Este vorba de suma de aproape 520 milioane de lei, în rezultatul verificărilor cu autoritățile publice centrale și locale, s-a identificat că în bugetele acestor autorități este un deficit pentru acest articol de cheltuieli. De aceea, astăzi prin Hotărârea respectivă noi suplimentăm acest buget, astfel încât toate instituțiile bugetare și, inclusiv școlile profesionale, să poată achita premiul anual pentru angajați, așa cum a fost decis prin Hotărîre de Guvern și așa cum trebuie să fie, până la sfârșitul acestui an”, a declarat prim-ministru Ion Chicu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus