Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.12.2020

Ministerul Finanțelor și PNUD au lansat un nou proiect de asistență tehnică privind gestionarea eficientă a finanțelor publice în Republica Moldova

Ministerul Finanțelor și PNUD au lansat un nou proiect de asistență tehnică privind gestionarea eficientă a finanțelor publice în Republica Moldova

Ministerul Finanțelor și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au lansat proiectul „Consolidarea capacităților și sistemelor pentru gestionarea eficientă a finanțelor publice în Republica Moldova”.

Concomitent cu evenimentul de lansare, a avut loc și un curs de instruire privind familiarizarea angajaților Cancelariei de Stat, Ministerului Finanțelor, dar și a altor ministere de ramură, referitor la metodologia Evaluării Finanțării pentru Dezvoltare. Instruirea a fost oferită de experți din cadrul Centrului Regional al PNUD pentru Europa și Asia Centrală. La eveniment au participat 65 de persoane, reprezentanți ai instituțiilor menționate, dar și din cadrul PNUD, UNICEF, UN WOMEN, Organizația Mondială a Sănătății, Organizația pentru Alimentație și Agricultură și Delegația Uniunii Europene.

Menționăm că, proiectul își propune să consolideze capacitățile părților interesate ale sistemului de finanțe publice pentru îmbunătățirea eficienței bugetare și raționalizarea cheltuielilor publice pentru a asigura alinierea fluxurilor bugetare și financiare la prioritățile Strategiei Naționale de Dezvoltare Moldova 2030.

Acesta se va baza pe asistența tehnică oferită Ministerului Finanțelor din Republica Moldova de către PNUD și Ministerul Finanțelor din Slovacia. Proiectul va viza ajustarea în continuare a metodologiei de analiză a cheltuielilor pilotată de Ministerul Finanțelor din Slovacia în parteneriat cu FMI, care va fi implementată în 2 ministere selectate și va evalua impactul bugetar-fiscal al reformelor structurale în instituțiile respective.

Proiectul va susține, de asemenea, o evaluare a nevoilor de formare și va elabora și implementa parțial un program de formare bazat pe module și orientat spre practică în managementul finanțelor publice.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus