Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.12.2020

Antreprenorii din Republica Moldova au fost invitați la Expoziția Mondială „Expo 2025” din Japonia

Antreprenorii din Republica Moldova au fost invitați la Expoziția Mondială „Expo 2025” din Japonia

Astăzi, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoshihiro Katayama. Oficialii au discutat aspectele colaborării comercial-economice dintre cele două țări, oportunitățile de investiții în țara noastră, dar și despre participarea Republicii Moldova laExpoziția Mondială „Expo 2025”, care va avea loc la Osaka, Japonia.

În debutul ședinței, ministrul Usatîi a mulțumit Guvernului Japoniei pentru asistența externă acordată țării noastre în domenii strategice precum, economie, agricultură, mediu, sănătate, educație etc. Unul din cele mai recente proiecte fiind – Proiectul de asistență tehnică destinat sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, pentru perioada anilor 2019-2021, care are drept scop extinderea serviciilor de consultanță specializată în afaceri la nivel național.

Ambasadorul Yoshihiro Katayama a menționat că își dorește o dezvoltare continuă între cele două țări, prin fortificarea cooperării comercial-economice și sporirea nivelului de investiții bilaterale. În acest context, Yoshihiro Katayama a lansat o invitație Republicii Moldova de a participa la Expoziția Mondială „Expo 2025”, precizând că, Japonia va oferi asistența și suportul necesar Guvernului și companiilor din Republica Moldova pentru a participa la acest eveniment.

La rândul său, ministrul Anatol Usatîi, a mulțumit pentru invitație și a menționat că pentru Republica Moldova acest eveniment reprezintă un bun prilej de promovare și o platformă importantă pentru companiile moldovenești de a-și prezenta produsele și serviciile.

În Republica Moldova activează 11 întreprinderi cu capital japonez, cu investiții în valoare de 107,004 mii lei. Printre istoriile de succes a investitorilor niponi în Republica Moldova, pot fi menționate reprezentanțele Sumitomo Electric Bordnetze, Fujikura, Metal Products. Volumul comerțului exterior al țării noastre cu Japonia a înregistrat în perioada ianuarie-septembrie 2020, suma de peste 40 milioane de dolari. Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, volumul comerțului exterior a crescut cu 5,92%, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus