Trimite e-mail | Printeaza
Social
09.12.2020

Ministerul Finanțelor va aloca 287 mii lei pentru asigurarea cu spațiu locativ a 6 persoane

Ministerul Finanțelor va aloca 287 mii lei pentru asigurarea cu spațiu locativ a 6 persoane

Ministerul Finanţelor va acorda sprijin din partea statului unor categorii de populație în vederea asigurării cu spațiu locativ. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Potrivit documentului, se vor aloca mijloace financiare de la bugetul de stat autorităților administrației publice locale de nivelul al doilea în sumă totală de 287 mii lei, întru acordarea indemnizațiilor unice.

Beneficiari ai indemnizațiilor unice pentru procurarea spațiului locativ sunt 6 persoane din raioanele Drochia, Orhei, Ștefan Vodă, Telenești  și Ungheni. Este vorba de 5 participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și o persoană a cărei dizabilitate este în legătură cauzală cu catastrofa de la Cernobîl.

Pentru implementarea prevederilor proiectului menționat, în Legea bugetului de stat pentru anul 2020 în acest scop sunt precizate mijloace financiare în volum de 1,7 milioane lei, din care au fost repartizate până la moment 400 mii lei. Soldul disponibil de alocații constituie  1,3 milioane lei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus