Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.12.2020

Măsuri preventive pentru persoanele reținute vineri în dosarul „frauda bancară„

Măsuri preventive pentru persoanele reținute vineri în dosarul „frauda bancară„

Șase persoane, printre care foștii conducători ai celor trei bănci falimentate (Banca de Economii, Unibank și Banca Socială), dar și reprezentanți ai holdingului Șor au fost puși oficial sub învinuire pentru două capete de acuzare.

În concret, Procuratura Anticorupție și PCCOCS le-a înaintat celor șase învinuirea pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale.

Sâmbătă și duminică, după lungi ședințe, în care avocații învinuiților au înaintat recuzări și au solicitat amânări, magistrații au admis demersurile procurorilor, dispunând arestarea a cinci figuranți pentru 30 de zile. Fiind audiați de procurori, patru dintre aceștia au făcut uz de dreptul lor procesual de a nu da declarații.

Imediat după pronunțarea încheierii de arest, avocații au solicitat intervenția serviciilor de asistență medicală urgentă, trei din cei cinci arestați preventiv fiind preluați de medici și internați în spital. În cursul zilei de astăzi, procurorii urmează să stabilească necesitatea aflării acestora în continuare în instituțiile medicale.

Cât despre un alt figurant din dosar care a depus depoziții pe marginea învinuirilor aduse, instanța a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru o lună.

Amintim că, toți șase învinuiți au fost reținuți vineri de Procuratura Anticorupție și PCCOCS, cu suportul operativ al CNA, aceștia fiind cercetați penal în dosarul privind devalizarea sistemului bancar, în cadrul căruia, statut de învinuit au și alte persoane.

Tot vineri, în cadrul aceluiași dosar procurorii au audiat, în calitate de martori, și alte persoane, declarațiile cărora sunt relevante pentru anchetă.

Urmărirea penală continuă, iar Procuratura va informa suplimentar despre măsurile întreprinse și rezultatele obținute pe acest caz, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus