Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
07.12.2020

Comisia națională extraordinară de sănătate publică a decis: se interzice deservirea în unitățile de alimentație publică pe timp de noapte

Comisia națională extraordinară de sănătate publică a decis: se interzice deservirea în unitățile de alimentație publică pe timp de noapte

Comisia națională extraordinară de sănătate publică a decis ca, începând de astăzi, activitatea de deservire în toate unitățile de alimentație publică, inclusiv și în cele amplasate în  punctele de comercializare a produselor petroliere, în centrele comerciale, aeroporturi, porturi internaționale și în punctele internaționale de trecere a frontierei de stat, să fie sistată pe timp de noapte, mai exact în intervalul orelor 22:00 - 07:00.

De asemenea, membrii CNESP au stabilit că autoritățile publice subordonate Guvernului să activeze conform unui regim special de lucru în condițiile situației pandemice din țară. Astfel, bugetarii își vor începe ziua de muncă la ora 07:30 și vor încheia la ora 16:00, cu pauza de masă de 30 minute. Această prevedere intră în vigoare începând de mâine și va fi revizuită în funcție de situația epidemiologică.

Membrii CNESP au reiterat importanța respectării celor 3 reguli de aur pentru stoparea răspândirii virusului: igienizarea frecventă a mâinilor, respectarea distanței fizice/sociale de 1 metru și purtarea corectă a măștilor în spații închise și locuri aglomerate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus