Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.12.2020

ANRE a finalizat repartizarea cotelor pentru instalațiile eoliene pentru anul 2020

ANRE a finalizat repartizarea cotelor pentru instalațiile eoliene pentru anul 2020

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță despre repartizarea tuturor capacităților pentru confirmarea statutului de producător eligibil alocate de către Guvernul Republicii Moldova pentru instalațiile electrice eoliene în mărime de 20 MW, pentru anul 2020.

În cadrul ședinței Consiliului de Administrație al ANRE din 4 decembrie 2020, ANRE a confirmat statutul de producător eligibil pentru al 6-lea solicitant care urmează să construiască o centrală electrică eoliană pentru producerea energiei electrice, astfel fiind atinsă cota maximă de capacitate pentru instalațiile electrice solare, stabilită prin Hotărârea Guvernului nr. 689 din 11 iulie 2018.

În acest context, ANRE informează că până la aprobarea de către Guvern a unor noi cote maxime de capacitate pentru instalațiile eoliene, cererile pentru confirmarea statutului de producător eligibil pentru această tehnologie de producere nu se mai recepționează, iar dosarele solicitanților deja depuse vor fi restituite.

În cazul în care Guvernul va decide alocarea de capacități suplimentare pentru instalațiile electrice eoliene sau vor fi luate alte decizii în acest sens, ANRE va comunica despre procedurile aplicate și termenele de depunere a solicitărilor pentru confirmarea statutului de producător eligibil pentru instalațiile electrice eoliene.

Totodată, ANRE garantează informarea promptă și respectarea cu strictețe a cadrului normativ și a principiului “primul venit-primul servit”, la depunerea și examinarea documentelor aferente.

Ținem să amintim că, anterior ANRE a finalizat repartizarea capacităților pentru instalațiile electrice pentru centralele fotovoltaice în mărime de 15 MW. Încă mai rămân a fi disponibile capacități pentru instalațiile electrice bazate pe biogaz, biomasă și instalații hidraulice.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus