Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.12.2020

Modificări în componența unor delegații parlamentare și comisii permanente

Modificări în componența unor delegații parlamentare și comisii permanente

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat, astăzi, mai multe Hotărâri care vizează modificarea componenței unor delegații parlamentare și comisii permanente ale Legislativului.

Au fost operate schimbări în componența nominală a unor delegații ale Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a la organizațiile parlamentare internaționale și bilaterale.

Ruxanda Glavan, deputat neafiliat, este desemnată Copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, funcție deținută anterior de Monica Babuc, deputată a Fracțiunii PDM.

La Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră, șef al Delegației Republicii Moldova este desemnată Violeta Ivanov, Fracțiunea parlamentară ”Partidul ȘOR”. Anterior șeful delegației la APCEMN a fost deputatul Fracțiunii PDM, Nicolae Ciubuc.

De asemenea Parlamentul a aprobat modificări în componența nominală a unor comisii. Deputatul din Platforma parlamentară ”Pentru Moldova”, Serghei Sîrbu, este desemnat președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, poziție deținută până acum de deputatul PDM, Alexandru Jizdan, care a devenit membru al Comisiei juridice, numiri și imunități.

Totodată, deputata Fracțiunii parlamentare ”Partidul ȘOR”, Violeta Ivanov, este desemnată președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, iar deputatul Fracțiunii PDM, Igor Vremea, care a deținut această funcție, devine membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

În cadrul Comisiei mediu și dezvoltare regionale, Președinte este desemnată Marina Tauber, Fracțiunea parlamentară ”Partidul ȘOR”, în locul deputatului Fracțiunii parlamentare PDM, Nicolae Ciubuc, desemnat, prin hotărâre, membru al Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

În conformitate cu Regulamentul Parlamentului, la alegerea reprezentanţilor fracțiunilor parlamentare în Biroul permanent, în comisiile permanente şi în delegaţiile parlamentare permanente se ține seama de reprezentarea lor proporţională în Parlament, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus