Trimite e-mail | Printeaza
Social
02.12.2020

Executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, examinată la comisia parlamentară de resort

Executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, examinată la comisia parlamentară de resort

Proiectului de hotărâre pentru aprobarea Raportului privind executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală în anul 2019 a fost examinat, astăzi, de membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

În document se arată că numărul persoanelor asigurate în sistemul AOAM, la finele anului 2019, constituia 2626691 de persoane.

Veniturile AOAM au fost aprobate în mărime de 7,326 miliarde de lei, iar cheltuielile – de 7,526 miliarde de lei. În urma rectificărilor operate în luna iulie 2019, valoarea veniturilor și cheltuielilor a fost revizuită în sensul majorării și stabilită în sume egale cîte 7,709 miliarde de lei.

Potrivitraportului, fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală în anul 2019 au fost executate la venituri în sumă de 7, 636 miliarde de lei şi la cheltuieli – în sumă de 7, 489 miliarde de lei de lei, cu un excedent de 146,682 milioane de lei.

De menționat că, reieșind din prevederile Regulamentului Parlamentului, controlul asupra executării legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală, precum şi determinarea eficienţei acţiunii legii revine comisiei permanente de profil.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus