Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.12.2020

Candidatura lui Alexandru Savva va fi propusă plenului Parlamentului pentru aprobare în calitate de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei

Candidatura lui Alexandru Savva va fi propusă plenului Parlamentului pentru aprobare în calitate de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei

Candidatura lui Alexandru Savva va fi propusă plenului Parlamentului pentru aprobare în calitate de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, membru al Comitetului executiv și al Consiliului de supraveghere al BNM. Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul de hotărâre.

Alexandru Savva urmează a fi numit în funcție pe un termen de 7 ani.

Reieșind din prevederile Legii cu privire la Banca Națională a Moldovei, Prim-viceguvernatorul şi viceguvernatorii, precum și membrii Comitetului executiv al BNM sunt numiţi de Parlament la propunerea Guvernatorului Băncii Naţionale.

La ședința trecută, Comisia juridică, numiri și imunități a examinat dosarele candidaților propuși la funcția de viceguvernator al BNM și a decis că propunerea Guvernatorului de a-l numi pe Alexandru Savva în funcția de viceguvernator corespunde rigorilor prevăzute de Legea cu privire la Banca Națională a Moldovei. Comisia juridică, numiri și imunități a mai stabilit că celelalte două candidaturi – Maia Pîrcălab și Constantin Șchendra nu întrunesc condițiile stabilite de legislație pentru numirea în funcție de viceguvernator. Guvernatorul BNM urmează să înainteze alte candidaturi.

Candidatura lui Alexandru Savva la funcția de viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei urmează a fi aprobată de plenul Parlamentului, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus