Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.11.2020

Inițierea elaborării unor planuri urbanistice zonale

Inițierea elaborării unor planuri urbanistice zonale

Primăria Chișinău informează despre inițierea elaborării planurilor urbanistice zonale (PUZ-uri) pentru anumite teritorii sau cartiere din sectoarele capitalei. Inițiativa are drept scop dezvoltarea teritoriului din intravilanul municipiului Chișinău, în baza unei reglementări urbanistice clare, în corespundere cu exigențele actuale, având în vedere amplasamentul important în structura urbanistică, precum și necesitatea realizării proiectelor de investiții capitale.  

O dispoziție în acest sens a fost semnată de Primarul General, Ion Ceban.

Suprafața teritoriilor pentru care se solicită perfectarea documentației de urbanism variază între 100 și 650 ha și vizează următoarele spații:

-         teritoriul cuprins în perimetrul străzilor: Petricani - Mihai Viteazul - Columna - Calea Ieșilor - șos. Balcani;

-         teritoriul alăturat străzii Industriale, tronsonul cuprins între str. Uzinelor și str. Vadul lui Vodă;

-         teritoriul alăturat bd. Mircea cel Bătrân și str. Bucovinei;

-         teritoriul cuprins în perimetrul străzilor: Albișoara - Ismail - Calea Moșilor - Mihai Viteazul.

Potrivit edilului, inițiativa are scop dezvoltarea teritoriului din intravilanul municipiului Chișinău în baza unei reglementări urbanistice clare în corespundere cu exigentele actuale, având în vedere amplasamentul important în structura urbanistică, precum și necesitatea realizării proiectelor de investiții capitale.

„Proiectantul pentru elaborarea PUZ-urilor pentru teritoriile menționate va fi desemnat în bandă de concurs iar procesul de elaborare a documentației de urbanism va fi realizat pe etape", a declarat Ion Ceban.

Proiectantul pentru elaborarea PUZ-urilor pentru teritoriile menționate va fi desemnat în bază de concurs, iar procesul de elaborare a documentației de urbanism va fi realizat pe etape.

Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare, structură desemnată în calitate de beneficiar al PUZ-urilor, va monitoriza elaborarea documentației de urbanism enunțate, va desfășura consultări publice,conform prevederilor legislației în vigoare, după care va înainta proiectele spre aprobare Consiliului municipal Chișinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus