Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.11.2020

Termenul de implementare a proiectului de reabilitare a drumului R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni va fi extins până la finele anului 2022

Termenul de implementare a proiectului de reabilitare a drumului R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni va fi extins până la finele anului  2022

În acest scop urmează a fi ratificat Amendamentul nr. 3 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova.

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, un proiect de lege pentru ratificarea Amendamentului și îl va propune pentru aprobare în plen. Ratificarea acestuia are drept scop extinderea datei finale de disponibilitate a mijloacelor financiare acordate în baza Contractului de finanțare până la 30 noiembrie 2021 și, respectiv, extinderea termenului de implementare propriu-zisă a proiectului – până la 31 decembrie 2022.

Contractul de finanțare semnat între Republica Moldova și BEI, în valoare totală de 75000000 EUR, a fost ratificat în aprilie 2011. Resursele contractului de finanțare sunt destinate pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale, prestarea serviciilor de consultanță pentru implementarea proiectelor și de supervizare tehnică a lucrărilor de reabilitare, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus