Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.11.2020

Comisia Națională a Pieței Financiare este împiedicată fizic să-și exercite prerogativele în administrarea specială a MOLDASIG

Comisia Națională a Pieței Financiare este  împiedicată fizic să-și exercite prerogativele în administrarea specială a MOLDASIG

În legătură cu recentele informații difuzate în spațiul public, Comisia Națională a Pieței Financiare intervine cu următoarele clarificări de fond.

În primul rând, cetățeanul V. Platon nu a figurat și nu figurează cu statut de ”acționar” în actuala (”MOLDASIG” SA) și fostele companii de asigurări ”ASITO” SA și ”ALLIANCE INSURANCE GROUP”, prin urmare ”pretențiile” acestuia sunt lipsite de temei juridic.

Doi, administrarea specială instituită de către CNPF în iulie 2019 asupra ”MOLDASIG” SA, precum și organele de conducere ulterioare ale entității în cauză au reușit în scurt timp să ordoneze și să gestioneze în mod corect și responsabil activitățile operaționale, inclusiv manifestându-se prin măsuri ferme în materie de recuperare a mijloacelor împrumutate, potrivit deciziei foștilor administratori. Astfel, au fost sesizate așa instituții de resort, cum ar fi:  Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție, Consiliul Superior al Magistraturii. Semnificativ, este că examinarea cererilor depuse de către managementul entității în semestrul doi 2019 către instanțele judecătorești a fost permanent zădărnicită, până în prezent dosarul nu a fost examinat în fond.

În context, Comisia Națională a Pieței Financiare reiterează opțiunea expusă pe parcurs vizavi de ”cazul ”MOLDASIG” SA”, respectiv contează mult pe reacția autorităților statului și instituțiilor de resort, constituirea unei celule de criză în acest sens fiind imperios necesară.

începând cu ziua de vineri, 20 noiembrie curent, CNPF este împiedicată fizic să-și exercite prerogativele în administrarea specială a ”MOLDASIG” SA, autoritatea de supraveghere nebancară, astfel, fiind în imposibilitate de a aplica legea.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus