Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.11.2020

Regulamentele privind evaluarea și reevaluarea bunurilor imobile în scopul impozitării, aprobate de Guvern

Regulamentele privind evaluarea și reevaluarea bunurilor imobile în scopul impozitării, aprobate de Guvern

Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat astăzi Regulamentele cu privire la evaluarea și reevaluarea bunurilor imobile în scopul impozitării.

Potrivit Secretarului de stat al Ministerului Finanțelor, Tatiana Ivanicichina, acest proiect are drept scop reglementarea procesului de evaluare și reevaluare a bunurilor imobile în scopuri fiscale și va asigura finalizarea implementării noului sistem de evaluare a bunurilor imobile în scopul impozitării, corespunderea valorii bunurilor imobiliare cu valoarea de piață a acestora, ceea ce va crește echitatea fiscală a sistemului de impozitare și consolidarea impozitului pe bunurile imobiliare, respectiv a veniturilor fiscale ale bugetelor publice locale.

Implementarea acestui proiect nu necesită alocarea mijloacelor financiare suplimentare, acestea fiind acoperite din mijloacele aprobate în bugetul de stat. În perioada anilor 2020-2023, evaluarea și reevaluarea bunurilor imobile va fi efectuată din sursele proiectului de înregistrare și evaluare funciară, finanțat din împrumutul de stat acordat de către Banca Mondială.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus