Trimite e-mail | Printeaza
Social
18.11.2020

Alocația lunară de stat pentru mai multe categorii de populație va fi majorată

Alocația lunară de stat pentru mai multe categorii de populație va fi majorată

Cuantumul alocației lunare de stat pentru mai multe categorii de populație va fi majorat. Un proiect pentru modificarea Legii cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație a obținut raportul, pentru lectura finală, al Comisiei protecție socială, sănătate și familie și va fi transmis spre aprobare în plen.

Proiectul prevede majorarea alocației pentru participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii Moldova, precum și persoanelor participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor state, cu 200 de lei – până la 500 de lei.

De asemenea, urmează a fi majorată alocația pentru persoanele cu dizabilități de pe urma războiului din categoriile specificate mai sus, persoanele cu dizabilități ca urmare a avariei de la CAE Cernobîl cu 100 lei. Astfel, alocația pentru persoanele cu  dizabilităţi severe va crește până la 800 de lei, cu dizabilităţi accentuate – până la 650 de lei, cu dizabilităţi medii – până la 575 de lei.

Totodată, în urma modificărilor urmează să se majoreze alocația pentru persoanele decorate cu ordine şi medalii pentru muncă asiduă şi serviciu militar impecabil în spatele frontului în anii celui de-al Doilea Război Mondial cu 100 lei – până la 275 de lei.

În cazul adoptării de către deputați, Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus