Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-11-16/institu-iile-medicosanitare-publice-din-ara-vor-fi-autoevaluate-suplimentar-cu-privire-la-respectare-64669.html
Data: Nov 16, 2020 (21:45)

Instituțiile medico-sanitare publice din țară vor fi autoevaluate suplimentar cu privire la respectarea tuturor măsurilor de protecție antiincediare

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecție Socială informează, în contextul tragediei produse în Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț,  toate instituțiile medico-sanitare publice din Republica Moldova  urmează să fie autoevaluate suplimentar cu privire la respectarea tuturor măsurilor de protecție antiincediare.

Totodată,  vor fi desfășurate instruiri privind elementele cheie în prevenirea antiincediilor și informarea pacienților și personalului medical referitor la măsurile de evacuare în cazul situațiilor excepționale.

La moment, în instituțiile medicale sunt internați 3163 pacienți confirmați cu infecția COVID-19. Conducerea MSMPS coordonează  și comunică peramanent cu Direcția generală asistență socială și sănătate a mun. Chișinău și cu instituțiile medicale raionale, privind internarea pacienților.

Informăm că, la moment situația este una stabilă, paturi sunt suficiente, iar în cazul suplinirii locurilor în  unele instituții, pacienții sunt redirecționați către alte  instituții medicale.

MSMPS reiterează apelul său către populație să respecte toate măsurile de protecție și să se adreseze imediat la medicul de familie sau la Serviciul 112, la primele simptome de boală și să nu recurgă la autotratamente, ci doar la administrarea medicamentele prescrise de lucrătorii medicali.