Trimite e-mail | Printeaza
IT
10.11.2020

Serviciul guvernamental de plăți electronice MPay, în creștere exponențială

Serviciul guvernamental de plăți electronice MPay, în creștere exponențială

Comoditatea, accesibilitatea, optimizarea costurilor și a resurselor, acestea rămân a fi elementele cheie la elaborarea și dezvoltarea produselor și serviciilor Agenției de Guvernare Electronică (AGE). Aceste principii au stat și la baza creării Serviciului guvernamental de plăți electronice MPay.

De la lansarea sa, în anul 2013, serviciul MPay înregistrează o continuă creștere. Astfel, peste 18 milioane de tranzacții s-au efectuat prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice, creșterea anuală constituind mai mult de 1 milion de operațiuni. Specialiștii AGE vorbesc despre o perspectivă de creștere de 10 ori mai mare, odată cu implementarea noilor funcționalități ale acestui  serviciu.

Astăzi, tradiționalul eveniment Live din cadrul Campaniei de comunicare „10 ani e-Guvernare în Republica Moldova” s-a focusat pe serviciului MPay. În cadrul evenimentului, specialiștii AGE, Dumitru Postu, manager de proiect, Andrei Prisacar, Șef al Direcției investiții inteligente în Guvernare digital și Vadim Vintilă, consultant juridic au relatat  despre noul cadrul legal de funcționare al serviciului MPay, dar și noile elemente ale acestuia.

Potrivit specialiștilor AGE, MPay este o soluție sigură de încasare a plăților pentru serviciile publice care, în prezent, implică 647 servicii cu plată ale 60 prestatori de servicii cu plată conectați 14 prestatori de servicii cu plată (bănci, Î.S. Poșta Moldovei, terminale de plată).

Agenția de Guvernare Electronică vine cu noutăți în funcționalitatea acestui serviciu, și anume: se introduce procesul de distribuirea a plăților prin MPay,  restituirea plăților, un format unic pentru coduri QR și soluția pentru generarea QR-ului și aplicarea pe notele de plată. De asemenea, în scurt timp, serviciul MPay va oferi opțiunea de achitare a serviciilor comunale.

Accesând platforma www.mpay.gov.md, cetățenii au posibilitatea de a efectua  diverse plăți, economisind timp, valorificând tehnologiile avansate, dar și având posibilitatea de a evita riscurile legate de pandemie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus