Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.11.2020

Premierul a prezentat astăzi pe noii miniștri colectivelor instituțiilor pe care le conduc

Premierul a prezentat astăzi pe noii miniștri colectivelor instituțiilor pe care le conduc

Biroul pentru Reintegrare va fi condus de viceprim-ministrul Olga Cebotari care a activat până în prezent ca reprezentant al Guvernului în Comitetul CSI. Prim-ministrul i-a urat succese pentru a îndeplini sarcinile trasate în domeniul reintegrării.

„Aveți o agendă complicată în față. Factori destabilizanți sunt mulți, iar exercițiul electoral și pandemia fac și mai dificilă munca Biroului de Reintegrare”, a adăugat Ion Chicu.

Lilia Pogolșa, a fost prezentată echipei Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Premierul a salutat curajul doamnei ministru de a veni la cârma MECC în această perioadă, specificând faptul că, în pofida anului dificil pe care-l traversăm, ministerul a reușit să vină cu mai multe schimbări și să facă față tuturor situațiilor generate de pandemie.

„Toate lucrurile frumoase și necesare începute în învățământ și în cultură trebuie să aibă continuitate. Sunt sigur că veți reuși să faceți asta, mai ales că aveți alături o echipă tânără și profesionistă”, a subliniat prim-ministrul.

Anatol Usatîi a revenit la cârma Ministerului Economiei și Infrastructurii. Premierul l-a îndemnat să continuie proiectele începute, asigurându-l de susținerea deplină din partea echipei guvernamentale.

Ulterior, premierul a făcut prezentările de rigoare a ministrului Aurel Ciocoi, care a preluat conducerea MAEIE. Premierul a menționat că sarcinile ministrului îi sunt bine cunoscute pentru că a mai condus acest minister anterior. „Sunt sigur că veți depune tot efortul pentru a promova politica externă a Republicii Moldova așa cum își dorește poporul țării. Sarcina primordială este organizarea conformă a votului în străinătate. Știu foarte bine ce dificultăți au fost întâmpinate în turul I de scrutin. Obiectivul trasat este ca fiecare cetățean care dorește să-și exercite dreptul de vot să aibă această posibilitate”, a declarat premierul, se arată într-un comunicat al Guvernului.

La Ministerul Apărării, premierul l-a prezentat echipei pe generalului Victor Gaiciuc, care a revenit la șefia Ministerului Apărării. ”Venim cu toată încrederea că Armata Națională sub conducerea lui Victor Gaiciuc, va continua să fie un pilon al moralității și dragostei față de Patrie”, a declarat Prim-ministru Ion Chicu

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus