Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-10-28/noi-prevederi-la-regulamentul-privind-acordareasuspendarea-statutului-de-persoana-asigurata-in-siste-64551.html
Data: Oct 28, 2020 (20:06)

Noi prevederi la Regulamentul privind acordarea/suspendarea statutului de persoană asigurată în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală

Regulamentul privind acordarea/suspendarea statutului de persoană asigurată în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1246/2018, a fost completat cu noi prevederi.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, va fi acordat statutul de persoană asigurată părintelui, inclusiv adoptiv, care exercită în mod efectiv creșterea și educarea a patru și mai mulți copii pentru perioada în care cel puțin un copil are vârsta de până la 18 ani.

De asemenea, proiectul prevede modalitatea acordării/suspendării statutului de persoană asigurată și lista documentelor justificative în baza cărora CNAM va acorda/suspenda statutul de persoană asigurată acestei categorii.

Noile prevederi au fost aprobate astăzi în cadrul şedinţei de Guvern şi intră în vigoare de la data publicării Hotărârii în Monitorul Oficial. Adoptarea proiectului de Hotărâre nu va implica cheltuieli financiare suplimentare.

Proiectul a fost elaborat în scopul ajustării conținutului Regulamentului privind acordarea/suspendarea statutului de persoană asigurată în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, la prevederile Legii nr. 36/2020.