Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.10.2020

MADRM își consolidează eforturile instituționale pentru a reduce impactul deșeurilor asupra mediului

MADRM își consolidează eforturile instituționale pentru a reduce impactul deșeurilor asupra mediului

Marți, 20 octombrie curent, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Asociația Obștească „Reciclare” au semnat un Memorandum de Înțelegere în vederea prevenirii și reducerii impactului deșeurilor asupra mediului.

Colaborarea interinstituțională urmărește ca până în anul 2029, să asigure la nivel național valorificarea a minimum 50% din deșeurile de ambalaje și reciclarea a minimum 45% din materialele de ambalaj conținute în deșeurile de ambalaje.

„Ne dorim ca semnarea prezentului Memorandum să reprezinte o avansare în procesul de identificare a soluțiilor optime pentru problemelor de mediu. Totodată, mizăm pe o conlucrare eficientă în vederea sporirii acțiunilor ce țin de gestionarea ambalajelor, în scopul prevenirii și reducerii impactului acestora asupra mediului, precum și valorificarea potențialului comun în vederea asigurării unui nivel ridicat de protecție a mediului”, a declarat ministrul Ion Perju.

Potrivit părților inițiativa de semnare a Memorandumului a pornit de la necesitatea de consolidare a relațiilor de colaborare dintre reprezentanții societății civile și autoritățile publice  pentru un scop comun – protecția mediului.

Totodată, autoritățile afirmă că Memorandumul integrează principiile de protecție a mediului de dezvoltare durabilă și cele prevăzute în Strategia de mediu pentru anii 2014-2023, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 301/2014.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus