Trimite e-mail | Printeaza
Social
20.10.2020

Ion Chicu: Copiii trebuie să beneficieze de un meniu variat, care să le asigure o creștere sănătoasă, iar în acest sens, criteriul cel mai important în procesul de achiziții publice trebuie să fie calitatea, nu prețul

Ion Chicu: Copiii trebuie să beneficieze de un meniu variat, care să le asigure o creștere sănătoasă, iar în acest sens, criteriul cel mai important în procesul de achiziții publice trebuie să fie calitatea, nu prețul

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întâlnire cu președintele Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Moldova, Aneta Zasavițchi, și alți reprezentanți ai sectorului HoReCa pentru a discuta despre măsurile de eficientizare a activității sectorului de alimentație publică în instituțiile școlare și preșcolare. La ședință au mai participat ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, Directorul General ANSA, Vladislav Cotici și Inga Ionesii, viceprimarul municipiului Chișinău, informează Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Au fost propuse mai multe modele privind implementarea unui nou mecanism de gestionare a alimentației publice în școli și grădinițe, fiind analizată opțiunea de creare a unui combinat centralizat de alimentație publică. De asemenea, a fost analizată posibilitatea majorării normelor financiare alocate pentru alimentația copiilor, eficientizarea procedurilor de achiziții publice și ajustarea meniului după recomandările experților de la OMS.

Premierul Chicu a menționat că, prioritar este asigurarea calității produselor din sistemul alimentației publice din instituțiile de învățământ: „Trebuie să identificăm un concept nou, bazat pe calitatea produselor. Copiii trebuie să beneficieze de un meniu variat, care să le asigure o creștere sănătoasă, iar în acest sens, criteriul cel mai important în procesul de achiziții publice trebuie să fie calitatea, nu prețul. Pe de altă parte, alimentația copiilor în școli nu trebuie să devină o afacere”, a menționat premierul.

Ion Chicu a fost informat și despre implementarea proiectului-pilot de organizare a alimentației copiilor și elevilor în instituțiile educaționale din Strășeni: „Este necesar să analizăm eficiența acestui proiect și posibilitatea de multiplicare în alte regiuni. Totuși, este important de studiat și alte modele internaționale pentru a găsi soluție optimă pentru Republica Moldova”, a mai spus premierul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus