Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
19.10.2020

Strada Ion Creangă din sectorul Buiucani va fi reabilitată integral

Strada Ion Creangă din sectorul Buiucani va fi reabilitată integral

Primăria municipiului Chișinău informează că strada Ion Creangă, sectorul Buiucani va fi reabilitată. Astfel, a fost încheiat contractul de executare a lucrărilor de reparație capitală (tronson cuprins între str. Alba-Iulia și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt), care prevede și reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că renovarea arterei de circulație va începe în următoarele 2-3 săptămâni. Conform graficului, durata de execuție a lucrărilor contractate este luna martie 2022.

Proiectul prevede lucrări de amenajare a trotuarelor, schimbare a rețelelor de apeduct și canalizare, reparația părții carosabile, precum și reabilitarea rondurilor de la Piața Unirii Principatelor și Piața Dimitrie Cantemir.

Edilul capitalei a ținut să precizeze că municipalitatea nu va putea iniția reparația capitală a străzii, fără a moderniza rețelele inginerești, care în proporție de 90 la sută sunt în stare degradată. „Vom începe reabilitarea străzii cu schimbarea tuturor rețelelor subterane, după care se va interveni la partea de drum", a precizat Ion Ceban.

E de menționat că prima etapă presupune schimbarea rețelelor de apeduct și canalizare, care vor costa circa 20 de mil. lei, iar etapa a doua prevede lucrări de reabilitare a carosabilului și se cifrează la circa 50 de mil. lei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus