Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.10.2020

5 persoane au fost admise la concursul de selectare a candidaților la funcția de membru al Comisiei de certificare

5 persoane au fost admise la concursul de selectare a candidaților la funcția de membru al Comisiei de certificare

Comisia juridică, numiri și imunități a examinat, în ședința de astăzi, dosarele candidaților la funcția de membru al Comisiei de certificare din partea Parlamentului Republicii Moldova.

5 persoane au fost admise la proba de interviu.  Este vorba de Ruslan Berzoi, Vladislav Vârtosu, Dumitru Șevcenco, Călin Tomuleț și Roman Cataraga.

Comisia juridică, numiri și imunități urmează să audieze candidații admiși la concurs, iar, ulterior, să se întrunească în ședință închisă pentru a evalua și a emite decizia. Vor fi selectați trei candidați din partea Parlamentului.

Comisia de certificare pe lângă Ministerul Justiției este un organ colegial, alcătuit din 11 membri, dintre care cinci sunt reprezentanţi ai organelor administraţiei publice centrale şi șase – ai sectorului neguvernamental. Trei din cei cinci membri ai Comisiei din rândul reprezentanților administrației publice se numesc de către Legislativ și sunt selectați în urma unui proces deschis și transparent, în baza unui Regulament aprobat în acest sens.

Comisia de certificare pe lângă Ministerul Justiției examinează rapoartele și documentele asociațiilor obștești, ale fundațiilor și ale instituțiilor private care solicită statutul de utilitate publică; decide asupra acordării, respingerii sau retragerii statutului de utilitate publică organizațiilor necomerciale; eliberează certificatul de utilitate publică; elaborează propuneri de modificare și completare a legilor etc., anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus