Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-10-13/numarul-elevilor-testa-i-pozitiv-cu-covid19-este-de-284-iar-7186-de-elevi-au-fost-plasa-i-in-regim-d-64460.html
Data: Oct 13, 2020 (21:35)

Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 284, iar 7186 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a prezentat astăzi, 13 octombrie, în cadrul unui briefing datele privind evoluția situației epidemiologice în instituțiile de învățământ și a reînnoit apelul la precauție și menținerea comportamentelor responsabile în interiorul, dar și în afara școlilor.

„Constatăm că școala ca atare nu este o sursă de infecție semnificativ mai mare ca alte activități. Este evident că atunci când respectăm regulile minimizăm riscurile.”, a afirmat oficialul.

În context, ministrul Igor Șarov a prezentat datele privind evoluția situației epidemiologice în instituțiile de învățământ, în conformitate cu datele transmise de organele locale de specialitate în domeniul învățământului.

Datele arată că azi numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 284, iar 7186 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 373 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 72 de persoane, iar alte 77 se află în autoizolare.

În învățământul profesional tehnic, avem 52 elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 35 – cadre didactice și 20 – reprezentanți ai personalului nedidactic și auxiliar. De asemenea, 35 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, în perioada 5-9 octombrie avem 39 de studenți testați pozitiv cu Covid-19, iar 121 de studenți se află în autoizolare. 18 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 17. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 10 persoane și în autoizolare 27.

Din numărul total de 1398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea l-a decizia fondatorului 1096. În prezent, 6 instituții și 18 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 4, iar alți 453 de copii se află în autoizolare. 67 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus. În autoizolare se află 107 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 37 de persoane, iar alte 92 se află în autoizolare.

Prin urmare, ministrul Igor Șarov a îndemnat elevii și cadrele didactice să evite în continuare aglomerările, atât în școală, în curtea școlii, dar și la intrarea în școală; să păstreze distanța fizică; să se spele frecvent pe mâini sau după caz, să utilizeze cu atenție soluțiile dezinfectante etc.