Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.10.2020

MADRM și PNUD Moldova continuă procesul național de planificare a adaptării la schimbările climatice

MADRM și PNUD Moldova continuă procesul național de planificare a adaptării la schimbările climatice

Republica Moldova continuă procesul național de planificare a adaptării la schimbările climatice, astăzi fiind organizată ședința Consiliului de Administrare a Proiectului NAP-2: „Promovarea procesului național de planificare a în Republica Moldova”, organizată de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) în comun cu PNUD Moldova.

Ședința a avut loc în format on-line și a avut drept scop prezentarea proiectului, a activităților planificate pentru anul curent, precum și prezentarea bugetului proiectului.

În contextul activităților prioritare de adaptare a țării la schimbările climatice, Maxim Popov, Secretarul de Stat al MADRM a vorbit despre importanța suportului PNUD Moldova în implementarea proiectului NAP-2: „Promovarea procesului național de planificare a în Republica Moldova”.

„Pentru Republica Moldova planificarea adaptării este o provocare imensă, în contextul în care disponibilitatea resurselor financiare este limitată. Din acest considerent, mulțumesc partenerilor de dezvoltare pentru suportul oferit în accesarea mijloacelor financiare de la Fondul Verde pentru Climă și oportunitatea implementării proiectului NAP -2. Sunt sigur că proiectul va ajuta țara noastră să elaboreze un Plan de acțiuni eficient de adaptare bazat pe măsuri de rezistență la climă, reducere a vulnerabilității climatice a sectoarelor prioritare ale economiei noastre, sporirea rezistenței ecosistemelor și consolidarea capacităților de gestionare a riscurilor climatice, în special la nivel local”, a precizat Secretarul de Stat, Maxim Popov.

În cadrul discuțiilor părțile au menționat că NAP 2 reprezintă o continuare a colaborării dintre MADRM și PNUD Moldova în procesul de planificare națională a adaptării Republicii Moldova la schimbările climatice și este instrumentul cheie de implementare pentru realizarea obiectivelor naționale prezentate în Acordul de la Paris și Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus