Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-10-13/a-fost-aprobat-regulamentulcadru-privind-organizarea-concursului-de-selectare-a-autorului-monumentul-64462.html
Data: Oct 13, 2020 (20:44)

A fost aprobat „Regulamentul-cadru privind organizarea concursului de selectare a autorului monumentului de for public sau operei comemorative de război”

Guvernul a aprobat astăzi, 13 octombrie, „Regulamentul-cadru privind organizarea concursului de selectare a autorului monumentului de for public sau operei  comemorative de război”. Documentul stabilește procedura de organizare și desfășurare a concursului, condițiile de participare și de prezentare a proiectelor de concurs precum și procedura de desemnare a proiectului câștigător.

Concursul se organizează în scopul de a selecta autorul monumentului de for public sau operei comemorative de război, și de a asigura înalta ținută artistică a operelor de artă monumentală, ce vor fi amplasate în spații publice, pe terenuri aflate în domeniul public al statului ori a unităților administrativ – teritoriale.

Menționăm că concursul este organizat de către autoritățile administrației publice centrale, autoritățile administrației publice locale de nivelul I sau II, UTA Găgăuzia în calitate de autoritate contractantă și beneficiar final. În cazul concursurilor organizate pentru edificarea operelor comemorative de război, acestea se vor desfășura cu notificarea Ministerului Apărării în vederea respectării Acordurilor interguvernamentale privind memoria militară, semnate cu Guvernele altor state.

Participanții la concurs pot fi autori individuali, echipe de autori ori persoane juridice de profil, licențiate în domeniul proiectării în construcții şi creaţiei monumentale.

Proiectele de concurs înregistrate vor fi supuse evaluării de către o comisie desemnată prin ordinul/dispoziția emisă de conducătorul Beneficiarului.