Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.10.2020

Pentru cetățenii cu drept de vot ai Republicii Moldova care, în ziua alegerilor prezidențiale se vor afla în afara țării, vor fi tipărite 556 mii buletine de vot

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit tirajul buletinelor de vot la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020 pentru secțiile de votare din străinătate. Acesta reprezintă un număr total de 556 000 exemplare, dintre care în limba română – 467 600 exemplare şi 88 400 - în limba rusă.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, buletinele de vot tipărite sunt expediate birourilor electorale ale secțiilor de votare constituite în afara Republicii Moldova, cu cel puțin 3 zile înainte de ziua alegerilor, pornind de la numărul estimativ de alegători stabilit în baza informației prezentate de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi a celei acumulate de CEC, dar nu mai mult de 5000 de buletine de vot pentru fiecare secție de votare.

Amintim că pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, în afara Republicii Moldova au fost constituite 139 secții de votare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus