Trimite e-mail | Printeaza
Social
12.10.2020

Elveția va acorda în continuare asistență tehnică Republicii Moldova, în special pe componenta de sănătate,

Elveția va acorda în continuare asistență tehnică Republicii Moldova, în special pe componenta de sănătate,

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a avut astăzi o întrevedere cu directoarea Biroului de cooperare al Elveției în Republica Moldova, Caroline Tissot, în cadrul căreia au discutat despre realizările din domeniul sănătății, inclusiv măsurile întreprinse privind gestionarea pandemiei COVID-19, dar și direcțiile prioritare care se vor regăsi în noua strategie de cooperare pentru următorii 4 ani.

„Îmi exprim recunoștința pentru tot suportul și asistența tehnică oferită sistemului de sănătate, dar și social, inclusiv în această perioada pandemiei. Contăm în continuare pe suportul Elveției în fortificarea și consolidarea sistemului medical din Republica Moldova, care se va realiza în conformitate cu Strategia Națională de Dezvoltare a Sistemului de Sănătate.  În acest document se vor regăsi viziunile strategice pe termen lung privind dezvoltarea sectorului spitalicesc, asistența  medicală primară,  sănătate publică, dar și domeniul resurselor umane în sănătate.  Documentul urmează să fie supus consultărilor publice în perioada următoare”, a subliniat Viorica Dumbrăveanu.  

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Caroline Tissot a dat asigurări că Elveția va acorda în continuare asistență tehnică Republicii Moldova, în special pe componenta de sănătate, iar în acest sens, în comun cu Ministerul, vor fi coordonate domeniile prioritare și determinate măsurile care trebuie întreprinse pentru  consolidarea acestuia. Aceasta a menționat necesitatea continuării acțiunilor în domeniul prevenirii maladiilor non-comunicabile, promovării unui mod sănătos de viață, consolidarea  asistenței medicale primare și asigurarea cu servicii medicale, oricând și oriunde.

Elveția oferă suport Republicii Moldova din  anul 2000, oferind asistență tehnică în domeniile sănătate, migrație și dezvoltare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus