Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.10.2020

Comisia Electorală a aprobat modelul şi textul buletinului de vot, precum şi ordinea de înscriere a concurenților electorali în buletin pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020

Comisia Electorală a aprobat modelul şi textul buletinului de vot, precum şi ordinea de înscriere a concurenților electorali în buletin pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020

Comisia Electorală Centrală a stabilit ordinea de înscriere a concurenților electorali în buletinul de vot pentru alegerile Președintelui  Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020, după cum urmează:

USATÎI RENATO, desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”
NĂSTASE ANDREI, desemnat de Partidul Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”
DELIU TUDOR, desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova
DODON IGOR, desemnat de adunarea cetățenilor
IVANOV VIOLETA, desemnată de Partidul Politic „Șor”
SANDU MAIA, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”
ȚÎCU OCTAVIAN, desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”
CHIRTOACĂ DORIN, desemnat de Blocul electoral UNIREA.

În aceeași context, CEC a aprobat modelul şi textul buletinului de vot pentru alegerea Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020. Potrivit hotărârii aprobate, buletinul de vot va avea lungimea de 236 mm, iar lăţimea – de 140 mm.

Partea de sus a buletinului de vot conține inscripția „BULETIN DE VOT”, sub aceasta se va scrie tipul scrutinului „pentru alegerile Președintelui Republicii Moldova” și data desfășurării acestuia „1 noiembrie 2020”.

Mai jos de data alegerilor se aplică două numere: în partea stângă – numărul de ordine al circumscripției electorale, iar în partea dreaptă – numărul de ordine al secției de votare.

În fiecare patrulater, în partea stângă se imprimă simbolul concurentului electoral, iar în partea dreaptă se imprimă un cerc, în care alegătorul urmează să aplice ştampila cu inscripţia „Votat”.

Concurenţii electorali se înscriu în buletinul de vot cu litere majuscule în ordinea stabilită mai sus. Buletinul de vot se va tipări pe hârtie opacă (mată) de culoare gri afumat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus