Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.10.2020

Activitatea agenților economici din capitală care comit abateri de la măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19, va fi suspendată pentru o perioadă de 3 luni

Activitatea agenților economici din capitală care comit abateri de la măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19, va fi suspendată pentru o perioadă de 3 luni

Primăria municipiului Chișinău îndeamnă administrațiile piețelor, centrelor comerciale, unităților HORECA și altor agenți economici să respecte cu strictețe măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19, obligatorii în mun. Chișinău, în caz contrar, aceștia riscă sistarea activității economice pentru o perioadă de până la 3 luni. O Hotărâre în acest sens a fost aprobată de către Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău (CESPMC) la data de 11 octombrie 2020.

De asemenea, în baza aceleiași Hotărâri nr. 24 din 11.10.2020 a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, se interzic evenimentele, întrunirile și reunirile în grup, în spații închise, cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane. Totodată, la evenimentele organizate pentru un număr de până la 50 persoane, se vor respecta cu strictețe măsurile de sănătate publică, conform Instrucțiunii privind prevenirea infecției COVID-19 și prevederilor Hotărârii nr. 13 din 25.07.2020 a CESP a mun. Chișinău, cu modificările ulterioare.

În context, CESPMC reiterează că solicitările întreprinderilor și agenților economici pentru reluarea activităților de divertisment, precum: bowling, cluburi de noapte, etc., vor fi respinse.

În continuare, toate activitățile și evenimentele sportive organizate pe teritoriul municipiului Chișinău se vor desfășura fără suporteri și spectatori.

Comisiile intersectoriale de control, Centrul de Sănătate Publică Chișinău, Direcția de poliție a mun. Chișinău, precum și alte autorități abilitate vor recurge la aplicarea sancțiuni pentru încălcările prevederilor menționate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus