Trimite e-mail | Printeaza
Social
07.10.2020

Direcția generală educație, tineret și sport va fi reorganizată

Primăria municipiului Chișinău informează că Direcția generală educație, tineret și sport va fi reformată. În acest scop, consilierii municipali au aprobat astăzi în ședință un nou Regulament de organizare și funcționare a DGETS, precum și organigrama acesteia. Scopul documentului este de a eficientiza activitatea sistemului educațional municipal.

Astfel, funcționalitatea Direcției va fi adusă în concordanță cu legislația actuală în domeniu: Codul Educației și HG nr. 404/2015.

Noul Regulament presupune reorganizarea direcțiilor educație teritoriale, care vor deveni subdiviziuni ale DGETS. Respectiv, se acceptă transferarea instituțiilor de învățământ primar și secundar din subordinea DGETS în cea a direcțiilor de sector, conform dislocației teritoriale ale acestora.

După reorganizare, care prevede și crearea a 5 subdiviziuni noi, va fi optimizat numărul de unități de personal, care va fi cu 26 mai mic decât în prezent.

 Reformarea domeniului educației va fi organizat în două etape: până la 31 decembrie 2020 și respectiv, până la 31 decembrie 2021.

În gestiunea Direcției generale educație, tineret și sport se află 331 de entități educaționale de pe teritoriul municipiului Chișinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus