Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.10.2020

Măsurile de politică fiscală și vamală pentru 2021, discutate cu membrii Confederației Naționale a Patronatului

Măsurile de politică fiscală și vamală pentru 2021, discutate cu membrii Confederației Naționale a Patronatului

Conducerea Ministerului Finanțelor a avut astăzi o ședință online cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM), în cadrul căreia au fost examinate principalele propuneri privind politica fiscală și vamală pentru anul 2021.

În debutul ședinței, Viceprim-ministrul Serghei Pușcuța a declarat că măsurile discutate reprezintă viziunea Ministerului Finanțelor, care se bazează pe o analiză de durată, precum și în urma multiplelor consultări cu părțile interesate: „În urma acestor discuții și consultări vom elabora un proiect de lege cu care vom merge în Guvern și Parlament”.

La rândul său, Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc a menționat că, în cadrul procesului de elaborare a proiectului de lege privind politica fiscală și vamală pentru anul viitor va fi asigurată transparență maximă: „Este nevoie de o legislație care să ofere condiții favorabile pentru dezvoltarea economică, consolidarea veniturilor bugetare și să ofere suport mediului de afaceri”.

În cadrul ședinței, părțile au discutat mai multe propuneri privind politica fiscală și vamală pentru anul 2021, printre care: scuturile acordate persoanelor fizice, uniformizarea cotelor de impozitare a veniturilor, impozitarea veniturilor financiare, impozitarea dividendelor distribuite persoanelor juridice, regimul TVA în domeniul agricol, măsurile de diminuare a numerarului în economie și altele.

Reprezentanții CNPM au anunțat că susțin majoritatea propunerilor prezentate: ”Vă mulțumim pentru această prezentare destul de detaliată. CNPM va analiza detaliat măsurile discutate și vom interveni cu propunerile de rigoare”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus