Trimite e-mail | Printeaza
Social
01.10.2020

Ajutor material pentru 2000 de pensionari, către Ziua Intrernațională a persoanelor în etate

Ajutor material pentru 2000 de pensionari, către Ziua Intrernațională a persoanelor în etate

Primăria Chișinău informează că în preajma Zilei Internaționale a Oamenilor în Etate, marcată anual pe 1 octombrie, 2000 de persoane din municipiu, cu vârsta 70 de ani și mai mult, care au cea mai mică retribuție lunară, au  beneficiat de ajutor material unic, a câte 500 lei, din partea autorităților publice locale.

De asemenea, către data de 13 noiembrie - Ziua Internațională a Nevăzătorilor și a Persoanelor cu Deficiențe de Vedere, 840 de membri ai Asociației nevăzătorilor, inclusiv 37 de părinți care educă copii cu probleme de vedere, vor beneficia de ajutor material.

Tot către data de 1 octombrie 2020, au fost distribuite colete cu produse alimentare pentru 222 de oameni în etate. Ajutoarele au fost organizate în colaborare cu preturile de sector, cu sprijinul agenților economici și a misiunilor religioase.

Această categorie de cetățeni este susţinută şi prin prestarea serviciilor medicale, prin intermediul instituţiilor medico-sanitare municipale, care includ servicii de asistenţă medicală primară, specializată de ambulatoriu (inclusiv stomatologică) şi spitalicească, în volumul prevăzut de Programul Unic al asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală, precum şi prin intermediul programelor municipale medico-sociale: asigurarea cu accesorii pentru determinarea glicemiei; acordarea asistenţei medicale stomatologice gratuite; asigurarea cu aparate auditive; asigurarea cu dispozitive medicale, nonmedicale specializate şi servicii de protezare oculară; asigurarea cu ochelari etc.

Direcția generală asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău examinează în continuare posibilitatea acordării ajutorului social persoanelor dezavantajate, iar în acest sens, cetățenii care fac parte din categoriile nominalizate, pot să se adreseze direcțiilor teritoriale asistență socială, cu o cerere și cu un minim pachet de documente.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus