Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-09-29/in-unita-ile-teritorialadministrative-cu-grad-de-alerta-cod-ro-u-a-fost-instituita-starea-de-urgen-a-64389.html
Data: Sep 29, 2020 (22:15)

În unitățile teritorial-administrative cu grad de alertă “Cod Roșu”, a fost instituită starea de urgență în sănătate publică

În cadrul ședinței Comisiei Naționale Extrardinare de Sănătate Publică din 28 septembrie, s-a decis: Instituirea, începând cu 1 octombrie 2020, starea de urgență în sănătate publică în unitățile administrativ-teritoriale pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod  Roșu”.

Gradele de alertă corespunzătoare nivelului de risc al transmiterii virusului Covid-19 sunt  atribuite la nivel teritorial, în dependență de mai mulți indicatori, care sunt calculați de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică o dată la 14 zile. În baza acestora, Comisiile teritoriale de sănătate publică stabilesc măsurile de sănătate publică corespunzătoare gradului de alertă din teritoriul administrativ gestionat.

Pragurile de alertă permite categorisirea nivelurilor de alertă și reprezintă temei pentru implementarea măsurilor de sănătate publică.