Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.09.2020

Sergiu Railean a întreprins o vizită de lucru în municipiul Bălți, în cadrul căreia a participat la inaugurarea unui nou magazin Kaufland

Sergiu Railean a întreprins o vizită de lucru în municipiul Bălți, în cadrul căreia a participat la inaugurarea unui nou magazin Kaufland

Astăzi, ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a întreprins o vizită de lucru în municipiul Bălți, în cadrul căreia a participat la inaugurarea unui nou magazin Kaufland.

În discursul său, ministrul a felicitat echipa Kaufland și locuitorii municipiului cu deschiderea noului magazin și cu oportunitatea de a beneficia de o ofertă diversă de produse calitative românești și autohtone. Sergiu Railean a menționat că extinderea unor asemenea proiecte investiționale, demonstrează încă o dată că politicile și reformele pe care le promovează Guvernul răspund nevoilor mediului de afaceri, iar Moldova este atractivă pentru investitori nu doar din punctul de vedere al costului forței de muncă, dar și al condițiilor avantajoase de business.

„Realizarea acestui proiect investițional în Bălți va oferi numeroase avantaje pentru valorificarea potențialului socio-economic al regiunii de nord a țării. Pe de o parte întreprinderile locale au un nou partener de afaceri, care le oferă spațiu pentru vânzarea produselor, pe de altă parte, locuitorii obțin noi oportunități de angajare. Mai mult, pentru întreprinderile noastre, prezența companiilor străine pe piață este și un stimulent pentru a crește şi a trece la o etapă mai înaltă de performanță şi competiție”, a menționat ministrul.

De asemenea, Sergiu Railean a apreciat implicarea Companiei Kaufland în desfășurarea proiectelor de importanță socială precum „Stop Viteza”, „Descoperă Moldova”, donații pentru diverse instituții sociale, dar și pentru persoanele aflate în dificultate.

La evenimentul de lansare au participat ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger și Consulul României la Bălți, Petrișor Dumitrescu, precum și reprezentanți ai companiei Kaufland și ai autorităților publice locale.

În contextul vizitei de lucru la Bălți, ministrul a vizitat Întreprinderea de Instruire și Producție „Optimist – Etern”, un proiect social al Asociației Obștești a Nevăzătorilor din Moldova. Activitatea de bază a întreprinderii este producerea ambalajelor ecologice, care sunt utilizate la împachetarea produselor lactate, a fructelor şi legumelor, a pastelor făinoase, a sticlelor cu ulei și vin, care ulterior sunt exportate. Potrivit administratorului Gheorghe Lungu,  în 2010, întreprinderea a achiziționat echipamente pentru fabricarea produselor din carton, o linie de tipărire și decupare, capacitatea căreia este de 60 de articole pe minut. De asemenea, administratorul a mai menționat că materia primă și cartonul ondulat, pe care le utilizează sunt furnizate de fabricile de carton din Belarus și Ucraina.

„Sunt recunoscător pentru curajul și optimismul cu care ați dezvoltat această întreprindere. „Optimist – Etern” reprezintă un model pentru cei care doresc să integreze persoanele cu dizabilități. Mă bucur să constat că serviciile prestate de angajații întreprinderii sunt apreciate și valorificate”, a menționat Sergiu Railean.

În prezent, întreprinderea are 30 de angajați, majoritatea fiind cu deficiențe de vedere. „Optimist – Etern” dezvoltă și o altă direcție a activității sale și anume prestarea serviciilor de spălătorie. Compania a achiziționat echipamente pentru spălare, uscare și călcare a obiectelor textile. De serviciile acesteia beneficiază centrele comerciale, hotelurile, fabricile de textile și locuitorii municipiului Bălți, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus