Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
23.09.2020

Guvernul a aprobat lista studenţilor din instituţiile de învăţământ superior şi elevilor din instituţiile de învăţământ profesional tehnic postsecundar, care vor beneficia în anul de studii 2019-2020 de burse de merit

Guvernul a aprobat lista studenţilor din instituţiile de învăţământ superior şi elevilor din instituţiile de învăţământ profesional tehnic postsecundar, care vor beneficia în anul de studii 2019-2020 de burse de merit

În scopul susţinerii performanţelor academice ale tinerilor și implicării acestora în soluţionarea problemelor social-economice ale statului, Guvernul Republicii Moldova a aprobat, astăzi, 23 septembrie, o hotărâre privind acordarea burselor de merit în anul de studii 2020-2021 studenţilor din instituţiile de învățământ superior şi elevilor din instituţiile de învăţământ profesional tehnic postsecundar.

Astfel, 12 studenți ai ciclului I și II, studii integrate, învăţământ medical şi farmaceutic din instituţiile de învăţământ superior vor beneficia de Bursa Republicii în valoare de 1600 lei; 30 de studenți ai ciclului I și II, studii integrate, învăţământ medical şi farmaceutic din instituţiile de învăţământ superior vor primi Bursa Guvernului în valoare de 1335 lei; Bursa „Gaudeamus” în valoare de 965 lei va fi acordată pentru 20 de elevi din instituţiile de învăţământ profesional tehnic postsecundar şi postsecundar nonterţiar.

În total, la concurs au fost depuse pentru Bursa Republicii, 19 de dosare, pentru Bursa Guvernului, 43 de dosare, iar pentru Bursa „Gaudeamus”, 20 de dosare. Candidaţii respectivi au fost selectaţi de către Comisia specializată, responsabilă de examinarea dosarelor studenţilor, aprobată prin Ordinul Ministrului Educaţiei, Culturii şi Cercetării nr. 641 din 13.07.2020 și nr. 643 din 13.07.2020, în baza anumitor criterii, inclusiv: media notelor; activităţile educaţionale, culturale, sportive; Curriculum Vitae; activitatea ştiinţifică; publicaţiile; scrisorile de recomandare.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul ședinței de astăzi a fost aprobată Hotărârea de Guvern privind acordarea Bursei Preşedintelui Republicii Moldova pentru anul de studii 2020-2021. Aceasta include 15 burse, dintre care 10 burse sunt pentru studenţii ciclului I, ciclului II, studii superioare integrate din instituţiile de învăţământ superior (1455 lei) şi 5 burse pentru elevii din instituţiile de învăţământ profesional tehnic postsecundar şi postsecundar nonterţiar (1130 lei).

Toţi studenţii/elevii nominalizaţi au demonstrat prin actele respective participarea la activităţi de cercetare ştiinţifică, conferinţe, concursuri, olimpiade naţionale / internaţionale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus