Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-09-22/ue-i-pnud-lanseaza-un-site-web-care-reflecta-imbunata-irea-politicilor-i-legisla-iei-climatice-in-ar-64351.html
Data: Sep 22, 2020 (20:30)

UE și PNUD lansează un site web care reflectă îmbunătățirea politicilor și legislației climatice în țările Parteneriatului Estic - www.eu4climate.eu

Proiectul EU4Climate, finanțat de UE, a lansat un site cu informații detaliate despre proiect, obiectivele sale și principalele activități. Site-ul oferă acces la rapoartele despre îmbunătățirea politicilor și legislației climatice în cele șase țări membre ale Parteneriatului Estic - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Pe lângă cele mai recente știri din domeniu și activitățile derulate în cadrul proiectului, portalul oferă informații importante despre principalele sectoare care generează emisii din țările din Parteneriatul Estic, nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră și acțiunile întreprinse de guverne pentru limitarea impactului schimbărilor climatice asupra vieții cetățenilor.

„Lansarea www.eu4climate.eu permite accesare informațiilor detaliate despre un subiect care necesită eforturi și angajamente continue ale guvernelor, precum și ale actorilor din toate sectoarele societății", a remarcat Yevgen Groza, directorul proiectului regional EU4Climate.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, EU4Climate ajută guvernele din cele șase țări membre ale Parteneriatului Estic - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina - să ia măsuri împotriva schimbărilor climatice.

„Site-ul este un instrument important pentru găsirea de informații cu privire la activitățile proiectului, dar într-o măsură și mai mare pentru a urmări progresul detaliat al fiecărei țări din Parteneriatul Estic în îndeplinirea cerințelor Acordului de la Paris, care este obiectivul nostru”, a declarat Vassilis Maragos, șeful unității Parteneriatul Estic, Comisia Europeană.

Inițiativa EU4Climate este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Proiectul susține țările în punerea în aplicare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice și îmbunătățirea politicilor și legislației privind clima. Ambiția sa este de a limita efectele schimbărilor climatice și de a face cetățenii mai rezistenți la ele. Acesta va ajuta țările din Parteneriatul Estic să integreze obiectivele privind emisiile reduse și rezistența la climă în politicile și planurile de dezvoltare, pentru a îmbunătăți și consolida politicile climatice și alinierea legislativă.