Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-09-18/situa-ia-la-zi-privind-desfa-urarea-procesului-educa-ional-discutata-la-edin-a-cu-efii-olsdi-64329.html
Data: Sep 18, 2020 (20:43)

Situația la zi privind desfășurarea procesului educațional, discutată la ședința cu șefii OLSDÎ

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Igor Șarov a avut astăzi, 18 septembrie, o ședință în regim online cu șefii Direcțiilor de învățământ din teritorii.

La ședință au participat Secretarul de stat în domeniul educației Natalia Grîu și șeful Direcției învățământ general Valentin Crudu.

Oficialii au discutat situația la zi privind desfășurarea procesului educațional în actuala situație pandemică. Ministrul Șarov i-a îndemnat pe responsabilii din teritorii să prezinte conștiincios datele despre situația cazurilor de carantină, infectări și autoizolări, astfel încât MECC să cunoască starea reală pentru a putea interveni.

Iar pentru a ține situația sub control, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării i-a îndemnat pe cei prezenți la conferința video să respecte cu strictețe recomandările Comisiei Naționale de Sănătate Publică. „Aveți grijă să respectați aceste norme. Astfel veți fi stăpâni pe situație și veți putea gestiona mai bine lucrurile”, a subliniat Igor Șarov.

Ministrul le-a cerut responsabililor din Direcțiile de învățământ să pună imediat în aplicare ordinul nr.987 pe care l-a emis pe 17 septembrie curent, conform căruia se permite accesul în instituțiilor de învățământ doar a elevilor, cadrelor didactice și angajaților instituțiilor.  La fel, sunt interzise organizarea în incinta școlilor a activităților culturale, cât și a întâlnirilor cu politicienii. Nerespectarea prevederilor ordinului poate trage la răspundere disciplinară conducătorii vinovați.

La rândul său,  șeful Direcției învățământ general, Valentin Crudu, a îndemnat colegii din teritorii să prezinte date despre tehnica de calcul și conexiunea la internet în instituțiile de învățământ, dar și să întreprindă mai multe măsuri pentru școlarizarea tuturor elevilor.