Trimite e-mail | Printeaza
Social
18.09.2020

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a participat la lansarea proiectului MuseumInfoTur

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a participat la lansarea proiectului MuseumInfoTur

Agenția de Dezvoltare Regională Centru, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova (Republica Moldova) și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos” (România), a lansat astăzi, 18 septembrie, proiectul MuseumInfoTur - Valorificarea și sporirea vizibilităţii patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee - Centre de Informare Turistică. La evenimentul de lansare, desfăşurat online, a participat şi Andrei Chistol, secretarul de stat în domeniul culturii.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană, cofinanțat de țările participante la program şi are drept scop creșterea vizibilității patrimoniului transfrontalier cultural și istoric al Regiunii Centru, Republica Moldova, și al județului Galați, România, prin consolidarea capacitaților instituțiilor culturale și crearea unei rețele de centre de informare turistică în destinațiile majore promovate.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, evenimentul de lansare a proiectului a debutat cu un cuvânt de salut din partea secretarului de stat Andrei Chistol: „MuseumInfoTur este o platformă care va contribui la dezvoltarea capacităților muzeelor naționale și locale din Republica Moldova și România; la dezvoltarea turismului cultural; la promovarea patrimoniului cultural național prin crearea mai multor rute turistice în zona frontalieră; la lansarea de servicii de informare și educare a publicului larg în privința patrimoniului cultural, precum și la crearea de instrumente online de informare și educare a publicului cu privire la valorile patrimoniului. Salut acest proiect minunat!”

În cadrul proiectului se vor organiza sesiunile de instruire și vizitele de studiu în România și Moldova, precum și tururi de promovare a patrimoniului cultural și istoric din arealul proiectului. La aceste activități vor lua parte persoane din grupurile țintă din ambele țări. Se vor elabora o analiză de potențial și profilul destinațiilor turistice majore din arealul proiectului, traseele turistice comune și în același timp se vor determina programe excursioniste. Proiectul are în vedere dezvoltarea și promovarea rețelei de Centre de Informare Turistică.

De asemenea, se va crea si se va promova brandul comun, precum și se va elabora și distribui Ghidul „Destinații ale turismului cultural transfrontalier din Moldova” (Republica Moldova – România).

Un alt punct important al proiectul îl constituie modernizarea platformei IT de promovare a produselor turistice din destinațiile remarcabile din arealul proiectului. Proiectul are în vedere dotarea Muzeelor – Centre de Informare Turistică cu standuri demonstrative și mobilier relevant pentru bună funcționare.

Proiectul MuseumInfoTur este implementat în perioada 14 aprilie 2020 – 13 octombrie 2021.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus