Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2020-09-18/conducerea-ministerului-finan-elor-a-avut-o-intrevedere-cu-membrii-asocia-iei-investitorilor-straini-64330.html
Data: Sep 18, 2020 (20:47)

Conducerea Ministerului Finanțelor a avut o întrevedere cu membrii Asociației Investitorilor Străini

Vicepremierul Serghei Pușcuța și Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc, au avut o întrevedere cu membrii Asociației Investitorilor Străini. Subiectele de discuție au vizat propunerile privind politica fiscală și vamală pentru anul 2021, prevederile noului Cod Vamal, modificările inițiate la Catalogul Mijloacelor Fixe, etapa implementării monitorizării electronice a vânzărilor, precum și alte subiecte de actualitate.

Conducerea Ministerului Finanțelor a exprimat deschidere față de mediul de afaceri în vederea identificării priorităților pentru continuarea colaborării comune. De asemenea, Vicepremierul Serghei Pușcuța a îndemnat reprezentanții mediului de afaceri să participe activ la elaborarea, expertizarea și implementarea propunerilor de politică fiscală și vamală.

Astfel, părțile au analizat mai multe propuneri de politici fiscale și vamale pentru anul viitor, cum ar fi: stabilirea accizelor pentru un termen de cel puțin 3 ani, întru asigurarea principiului predictibilității fiscale; plafonarea taxelor și impozitelor locale; precum și revizuirea sistemului TVA  în agricultură, și altele.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, Președintele Asociației Investitorilor Străini, Alexander Koss a apreciat faptul că pe majoritatea subiectelor abordate, ambele părți, au aceeași viziune și au găsit un numitor comun, dar și a asigurat că experții Asociației vor oferi sprijinul necesar pentru elaborarea, expertizarea și implementarea propunerilor prezentate în cadrul ședinței.