Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.09.2020

Parcul Catedralei și Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” vor fi reabilitate în anul 2021

Primăria municipiului Chișinău informează că Parcul Catedralei și Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt" din nucleul istoric al orașului vor fi reabilitate în anul 2021.

În acest sens, municipalitatea a încheiat un acord de colaborare cu o asociație de companii și experți din domeniul arhitecturii și designului, care vor veni cu suport și cu soluții de modernizare a zonelor de agrement din centrul urbei, cu menținerea valorii lor istorice. Autoritățile locale vor prevedea în acest scop alocații din bugetul municipal, însă urmează a fi identificate și surse financiare din exterior.

În prezent, specialiștii de la Primărie perfectează caietul de sarcini privind modernizarea Parcului Catedralei și Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt", iar până la finele anului curent, va fi anunțat un concurs de proiecte. Ulterior va fi selectată compania care va realiza proiectul câștigător.  

Caietul de sarcini pentru cele două parcuri din centrul capitalei va fi prezentat în cadrul unei ședințe a Consiliului municipal Chișinău.

Parcul Catedralei și Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt" reprezintă monumente de arhitectură protejate de stat, de aceea orice intervenție în configurația sau structura acestor obiective trebuie să fie bine argumentată și coordonată cu autoritățile de resort.  

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus