Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.09.2020

Numărul elevilor testați pozitiv cu Covid-19 este de 187, iar 4958 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare

Numărul elevilor testați pozitiv cu Covid-19 este de 187, iar 4958 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a prezentat astăzi, 15 septembrie, în cadrul unui briefing de presă, datele la zi a situației pandemice în instituțiile de învățământ.

Datele arată că azi numărul elevilor testați pozitiv cu Covid-19 este de 187, iar 4958 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 173 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus. În autoizolare se află 288 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 40 de persoane, iar alte 118 se află în autoizolare.

În cadrul briefingului, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a declarat: „În primul rând, se observă că începerea școlii nu a dus la o creștere majoră a numărului de infectări, numărul acestora fiind aproximativ egal în rândul populației generale comparativ cu populația școlară. Aceste date ne arată că cel puțin până acum, școala nu a fost o sursă de risc mai mare decât au fost activitățile celor neimplicați în procesul educațional”.

 

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, din cele 1240 de instituții de învățământ general publice și private care activează, 10 își desfășoară activitatea la distanță din cauza carantinei ca și în cazul a 171 de clase. Ministrul a menționat la acest capitol că numărul de școli închise în două săptămâni este același cu numărul de școli închise în 1 septembrie. „Dar, așa cum ne așteptam, avem un număr crescător de clase care activează la distanță din cauza virusului”, a mai precizat Igor Șarov.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a subliniat că au fost luate măsuri pentru optimizarea procesului educațional pentru copiii care, din cauza COVID-19 trebuie să stea în continuare acasă.

Menționăm că informația este una dinamică și se schimbă în permanență, în funcție de situația din teritoriu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus